Kısmî türevli denklemler - Koca, Kerim (Gazi Kitabevi, 2013)
Matematik-Analizin bir dalı olan kısmi türevli denklemler, fiziksel uygulamaların çokluğu nedeniyle Uygulamalı Matematiğin bir dalı olarak görülmektedir. Bir ortamdaki dalga yayılması, ısı transferi veya herhangi bir potansiyel yayılması incelendiğinde hemen kısmi türevli denklemlerle karşılaşılır.