Plastik enjeksiyon kalıpçılığı - Ekici, Ergün (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Gözden geçirilmiş 2. baskısını yapan bu kitapta plastik malzemeler, kalıp tasarımı için gerekli yolluk tasarımı, standart kalıp elemanları konusunu ele alınmış ve anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için kalıp tasarım örneklerine de yer verilmiştir. Kitapta anlatılan kalıp tasarım örnekleri, tamamen sanayide üretimi yapılmış, enjeksiyon preslerinde denenmiş ve sağlıklı ürünler alınmış gerçek ve denenmiş kalıp tasarımlarıdır. Kitap hazırlanırken, teorik bilgiler ile birlikte özel sektör deneyimleri de eklenerek enjeksiyon kalıpçılığı ile ilgili bilgiler daha doyurucu hale getirilmiştir. Günümüzde plastik malzemelerin kullanım alanları artmakla birlikte, kullanılan bu plastik malzemelerin şekillendirilmeleri için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler içerisinde, en yaygın olanı ise "plastik enjeksiyon kalıpçılığı"dır. Plastik enjeksiyon kalıpçılığı, diğer şekillendirme yöntemlerine göre daha rijit (dayanıklı, ürünün her bir tarafında aynı malzeme özelliklere sahip) ürünler elde etmemizi sağladığı için tercih edilmektedir. Kalıp tasarımı tamamen tasarımcının bakış açısı ile ilgilidir. Ancak tasarımcının bakış açısı da konuya hakimiyeti ile doğru orantılıdır. Bu kitap; meslek yüksekokullarının, plastik enjeksiyon kalıpçılığı dersine uygun hazırlanmışsa da, gerek fakültelerin ilgili bölümlerindeki derslerde de kullanılabileceği gibi, bu konuda çalışan kişi ve kurumlara da hitap etmektedir.