Yer biliminin (Jeoloji) esasları - İlbeyli, Nurdane (Ankara: Palme Yayıncılık, 2011)
Yer Biliminin Esasları (Ders Notları) kitabı, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, I. Sınıf öğrencilerine tarafımdan verilen İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İÇİN JEOLOJİ dersine ait derlenmiş notlardır. Bu notlar, jeoloji dersini inşaat mühendisleri için angarya ders olarak tanımlanmasını terk edip, gerçekten yer bilimleri ile içiçe çalışılması gerektiğini göstermek ve diğer üniversitelerdeki jeoloji, jeofizik, maden vd ilgili mühendislik öğrencilerine ek katkı sağlamak için hazırlanmıştır. Ayrıca, ilgili mühendislik öğrencileri için üniversite dışındaki iş yaşamlarında da yarar sağlayabilecek yer bilimleri ile ilgili bilgiler verilmek istenmiştir.
2
Keywords: Earth sciences; Earth sciences -- Textbooks; Geology; Geology -- Textbooks; Jeoloji; Yer bilimleri