Yöneylem araştırmasında yararlanılan karar yöntemleri - Esin, Alptekin (Ankara: Gazi Kitabevi, 2012)
Yöneylem araştırması, farklı disiplinlerde çok geniş uygulama alanına sahiptir. Yöneylem araştırmasında, amaç fonksiyonu ve kısıtların doğrusal formda olduğu modellere Doğrusal Modeller ve bu modellerin çözümünde kullanılan eniyileme yöntemine ise Doğrusal Proglamlama denilmektedir.
2
Keywords: Karar verme -- Matematiksel teknikler; Operations research; Yöneylem araştırması