Modern kuantum mekaniği - Sakurai, J.J (Palme yayıncılık, 2011)
J. J. Sakurai burada CERN'de her zaman çok kabul gören bir konuk olmuştur, çünkü o, deneysel gerçekleri kuramsal oyunun kendisinden daha ilginç bulan ender kuramcılardan biriydi. Bununla birlikte kuramsal fizikten ve onu öğretmekten çok zevk alıyordu. Fizik öğretimi hakkında kuvvetli görüşlere sahipti. Kuramsal fizik öğretiminin büyük kısmının çok dar ve uygulamadan çok uzak olduğunu düşünüyordu: ".....Heisenberg alan işlemcilerinin LSZ formalizminden bahseden, fakat uyarılmış bir atomun neden ışıma yaptığını veya gökyüzünün maviliğini açıklayan Rayleigh yasasının kuantum mekaniksel türetimini bilmeyen, sofistike fakat eğitimsiz kuramcılar görüyoruz." Öğrencinin kendisine öğretileni kullanabilmesinde israrcıydı: "Bu kitabı okuyan fakat alıştırmaları yapamayan okuyucu hiç bir şey öğrenmemiştir." Bu ilkeleri, her ikisi de CERN Kütüphanesinde çok kullanılan mükemmel kitabı İleri Kuantum Mekaniği (1967) ve Değişmezlik İlkeleri ve Elemanter Parçacıklar (1964)'te uygulamaya koydu. Bu yeni kitap, Modern Kuantum Mekaniği, daha büyük ve daha az uzmanlaşmış bir grup tarafından daha da çok kullanılacaktır. Kitap, geniş bir ilgi alanı ile kapsamlı bir uygulanabilirliği birleştirmektedir. Okuyucular, burada bilmeleri gereken şeyleri ve bunları anlaşılır yapmak için başarılı bir çabayı bulacaklardır.