Akışkanlar mekaniği - Recebli, Ziyaddin (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Kitap, akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen öneri ve istekler dikkate alınarak genişletilmiş ikinci baskısını yapmıştır. Mühendislik ve Teknoloji fakültelerinin öğrencileri için hazırlanan bu kitapta Akışkanlar Mekaniğinin temel ilkelerine, temel denklemlerine yer verilmiştir. Konular teorik bilgiler ve çözümlü örnekler eşliğinde anlatılmıştır. Kitapta Akışkanlar Mekaniğinin temel kavramları, tanımları ve temel denklemlerinin (Hidrostatiğin Temel Denge denklemi, Süreklilik denklemi, Navier-Stokes denklemi, genel Enerji denklemi, Bernoulli denklemi) farklı yöntemler ile çıkarılışları öğrencilerin kolay anlayabilecekleri açık bir dille anlatılmıştır. Kitapta konulara daha kolay anlaşılabilmesi için 40'ı çözümlü, 90 örnek soruya yer verilmiştir.