Isı ve kütle geçişinin temelleri (Incropera) - Derbentli, Taner (Palme yayıncılık: 896, 2013)
Bu baskıyı hazırlarken, ısı geçişi alanında yapılan araştırmaları da, lisans düzeyindeki öğrenciye uygun bir düzeyde, kitaba aktarmaya çalıştık. Öğrenciyi, sunduğumuz yeni fakat çözümleri temel ilkelere dayanan örnek ve problemlerle, ilginç uygulamalara yönlendirmeye çalıştık. Daha önceki baskılarda benimsediğimiz, problemleri sistematik ve titiz bir yöntemle çözme anlayışını pedagojik yaklaşımımızın bir parçası olarak sürdürdük. Kitabın, öğrencilerin her gün, uygulama mühendislerinin tüm meslek yaşamları boyunca karşılaşacakları problemlerin çözümü için bir kaynak olması düşüncemize sadık kaldık.