A'dan Z'ye CSS - Çelik, Rıza (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2013)
A'dan Z'ye CSS kitabının 4. baskısı HTML5 ve CSS3 ile gelen çok önemli yenilikleri kapsamlı olarak anlatmaktadır. Kitap, CSS'ye yeni başlayan ve kendisini bu konuda yetiştirmek ve ilerletmek isteyen Ön Yüz Geliştiriciler (Front End Developer) için iyi bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Kitapta konular, yerine göre çizim, grafik, şema gibi görsel unsurlarla tanımlanmış ve her konunun içinde anlatılan özellik ve metotlara ait uygulama örnekleri verilmiştir. Piyasada CSS3 ile Animasyon uygulamaları yapabilecek geliştiriciler çok az ve bu konuda çok büyük bir boşluk bulunmakta. Kitap geleceğin Animasyon teknikleri ile uygulama geliştirmenizi sağlamaya dönük hazırlanmıştır HTML5 ile gelen Web Storage (Web Depolama), Session Storage (Oturum Depolama), Local Storage (Yerel Depolama), Web SQL Database, WebSocket API, Server Sent Events, postMessage, Web Workers (Web İşçileri), Message Channel ve Geolocation gibi yenilikler detaylı olarak anlatılmış ve konunun daha iyi anlaşılması için örnek uygulamalara yer verilmiştir.
Dizin vardır
2
Keywords: CSS (Web tasarım programı); Web tasarım programları; Web design programs