Projelerle Php 7 : sıfırdan web programlama - Koçak, Mutlu (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2016)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda kısa sürede ikinci baskısını yapan kitap, HTML5, CSS3, PHP 7 ve MySQL ile en basit internet sitelerinden, en kapsamlı yazılım çözümlerine kadar yazılım üretmeyi amaçlayan, bu konuda hiç bilgisi olmayan kullanıcılar için, kavramların mantığını anlatarak, küçük adımlarla bu kavramları ve bunlarla "işe yarar bir şeyler yapmayı" anlatan bir kaynaktır. Görevi/mesleği gereği, çok sayıda web sitesi kurmuş ve aynı zamanda kişi ve kuruluşlara da bu konuda eğitim/kurs/danışmanlık yapan yazar, yaptığı web sitesi/eğitim/kurs/danışmanlıklar esnasında edindiği bilgi ve tecrübeleri bu kitaba aktarmıştır. Kitapta her konu için adım adım neler yapılacağı, en ince detayına kadar anla-tılmakta olup, örnekler, kodlar ve açıklamalar başlangıç seviyesindeki kullanıcı-nın anlayacağı şekilde sade bir dille verilmektedir. Okuyucu kitabı bitirdiğinde, sıfırdan HTML5 ve CSS3 ile basit statik sitelerden, kendi dinamik, kurumsal internet portallarını kuracak kadar bilgiye sahip olması hedeflenmiştir. Ayrıca, kitabın bir başka önemli özelliği, başka bir yerde bulamayacağınız şekilde anlatılmış olan Github Nasıl Kullanılır?, PSD Tasarımı HTML5'e Dökmek, Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Uygun Şirket Sitesi Oluşturma, Spaghetti Kod nedir? Bootstrap ve Foundation CSS Kütüphaneleri, Proje Mimarisi Oluşturma, Veritabanı Modelleme Mantığı ve OOP ile Profesyonel Seviyede Proje Hazırlama konularının içermesidir.
Kaynakça vardır.
2
Keywords: Web tasarım; Web design