Tekla structures ile çelik yapıların tasarlanması ve modellenmesi : analiz, uygulama - Durmuş, Gökhan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2017)
Gördüğü ilgi üzerine yenilenmiş 3. Baskını yapan kitapta, Dosya yönetim sistemi, Projeyi düzenleme, Görüntüyü işleme, Model proje oluşturma, Yardımcı statik analiz bölümü, Proje detaylandırma, Proje çıktısı oluşturma ve Araçlar bölümlerinde bulunan bir çok komut ayrıntılı ve uygulamalı olarak detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Ayrıca, Çelik model tasarımı ile beraber, tasarım ve imalat konularında da birçok önemli bilgiyi içermekte olup adım adım proje örnekleri ile birlikte uygulamalı 135 örnekle de işlenen konuların daha iyi anlaşılması hedeflenmiştir. Tekla Structures programının 21.1 versiyonu kullanılarak düzenleme yapılmıştır. Kitap, kendi kendine öğrenmek isteyenler, İnşaat sektörü içerisindeki betonarme (Prefabrik) ve çelik sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki uygulamacılar ile birçok üniversite veya meslek kurslarına katılanlara hitap etmektedir. Ayrıca kitapta; Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar giderek kullanımı artan prefabrik betonarme yapılar hakkında detaylı bilgiler de yer verilmiştir.
Kaynakça ve indeks var.
2
Keywords: Building, Iron and steel; Yapı endüstrisi; Yapı -- demir -- çelik