Soyut cebire giriş : victor katz'ın tarihsel notlarıyla - Fraleigh, John B. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2013)
Kitabın önceki baskılarında olduğu gibi amacım, girişte öğrencilere elimden geldiği kadar grup, halka ve cisimleri öğretmeye devam etmektir. Çoğu öğrenci için soyut cebir, matematiğin bir aksiyomatik işlenişiyle ilk ciddi karşılaşmadır. Bunu kabul ederek neyi gerçekleştirmeye çalıştığımızla, nasıl yapmaya çalıştığımızla ve neden bu yöntemleri seçtiğimizle ilgili kapsamlı açıklamaları dahil ettim. Bu kitabın hakimiyeti cebirde çok daha uzmanlaşmış çalışma için sağlam temel oluşturur ve ayrıca matematiğin daha ileri aksiyomatik çalışması için değerli deneyim sağlar.
Özgün adı: A first course in abstract algebra.Dizin var.
2
Keywords: Abstract algebra; Soyut cebir