Java swing - Güneytepe, A. Kadir (Seçkin Teknik No, 2018)
Gözden geçirilmiş ve yenilenmiş 3. Baskısını yapan bu kitapta, Grafiksel Kullanıcı Arayüzleri (GUI) geliştirme konusuna odaklanılmış ve Java Swing konusunda okuyuculara derinlemesine bir bilgi verilirken, bu alanda da tam bir uzmanlaşma bağlanmaya çalışılmıştır. Kitapta Java Swing kütüphanesi tüm sınıfları ve bileşenleriyle anlatılmaya çalışılmış; okuyucuya bu anlamda bir takım örnek kodlar ya da uygulamalar vermenin ötesinde, bu kütüphanenin içerdiği özellik ve yordamlara ilişkin de bir rehber sunulmuştur. Bu sayede bir uygulama geliştirirken her zaman gereksi-nim duyulacak bir başvuru kaynağı olacaktır. Konular anlatılırken, geliştirme ortamı olarak NetBeans IDE kullanılmış; geliştirilen örnek uygulama ve kodlar tümüyle NetBeans IDE üzerinde hazırlanmıştır. Ayrıca NetBeans IDE üzerinde bir uygulamanın nasıl geliştirileceği, hata yakalama, kod tamamlama vb. gibi geliştirme ortamı özelliklerin nasıl kullanılacağı konularına da ayrıntılı bir biçimde değinilmiştir.