Soyut matematik : akıl yürütmenin başlangıcı - Karaçay, Timur (Seçkin Yayıncılık. Fen Bilimleri ; 38, 2016)
Kitabın amacı, öğrenciye mekanik işlem becerisi kazandırmak değil, onu düşünmeye yönlendirmektir. Bu amaçla, matematikte devrim yaratan büyük buluşların hangi basit düşüncelerden çıktığı anlatıldı. Matematiğin bugünkü olgunluğa ermesi için olağanüstü çaba harcayan büyük matematikçiler anıldı. Kitapta yer alan öyküler, klasik mantık problemleri, paradokslar öğrenciyi matematiğin sihirli dünyasına çekecektir. Bu cazibeye kapılmanın, mekanik işlem becerisi kazanmaktan daha yararlı olacağı kanısındayız. Kitapta konuların daha iyi anlaşılması için 30'dan fazla çözülmüş örneğe ve 300'den fazla alıştırma sorusuna yer verilmiştir.