Kültür ve içmimarlık - Kaptan, B.Burak (Seçkin Yayıncılık. teknik, 2013)
Yaşamımızda yakın çevremizi oluşturan her türlü varoluş, aslında bizleri tanımlamaktadır. Bu varoluşlar özdeksel ve tinsel değerlerden oluşan bir anlam bütünlüğü içermektedir. Bu nedenle bulunduğumuz çevreyi anlamak, yaşamımızı farkındalıkla yaşamak bizi diğerlerinden özgün kılacak olan önemli olgulardan biridir. Bu farkındalık istek ve bilgiyle gelişen, en önemlisi sonlanmayacak bir ilginin sonucudur. Bu kitap, kültürümüz ve kimliğimizle biçimlendirdiğimiz çevremizi görerek, algılayarak, irdeleyerek ve en önemlisi felsefi bir bakış açısıyla düşünce ve sözlerle paylaşmaktır. Bu yolla da anlatmak istediklerimizi, doğru kavram, değer ve içeriklerle anlatabilmektir. Bu süreç yaşamınız boyunca bizimle birlikte yaşayacak, genişleyecek ve bizi olgunlaştıracak bir süreçtir.