Tarihsel jeoloji : Jeolojik devirlerde yaşam ve evrim adımları - İnan, Nurdan (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Bu kitapta; değişen iklimsel, coğrafik, biyolojik ve jeolojik koşulların dekor, çeşitlenmelerle zenginleşmiş kalabalık canlılar aleminin figüran ve baskın canlıların başrollerde olduğu, deniz ve kıta yükselmeleri, meteor düşmeleri, toplu yok olmalar gibi felaketlerle harekete geçen evrimsel mekanizmaların milyon yıllar süren jeolojik zaman sayfalarındaki sonuçlarından oluşmuş yaşam yelpazesinden bahsedilerek, fosiller üzerinden en önemli evrim adımlarına bakılıp, duraklanarak, insanla sona eren olağanüstü doğa tarihi bir fantastik roman tadında ele alınmıştır. Kitap; Jeoloji Mühendisliği, Biyoloji, Coğrafya ve Paleoantropoloji bölümlerinde ilgili konularda ders kitabı olmasının yanı sıra, Dünya'nın Jeolojik tarihi ve kapsadığı önemli evrim adımlarını merak edenler için de bir başvuru kitabıdır.