Zemin mekaniği : laboratuvar deneyleri ve problemler - Yılmaz, Işık; Keskin, İnan; Yıldırım, Mustafa (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2017)
Bu kitap; İnşaat, Jeoloji, Çevre, Jeofizik Mühendislikleri başta olmak üzere, diğer bazı Meslek Yüksek Okullarının ilgili bölümlerinde okutulan Zemin Mekaniği dersine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitapta konular, öğrencilerin anlayabileceği bir dille anlatılmış, konular akademik bir dilden ziyade akıcı bir şeklide ve mümkün olduğunca gerçek uygulamalardan örneklerle kaleme alınmıştır. Anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için 110'dan fazla zemin mekaniği problemleri ve ayrıntılı çözümlerine de yer verilmiştir. Kitap, uzun yıllar üniversitelerin çeşitli bölümlerinde Zemin Mekaniği konusunda dersler veren yazarların; anlattıkları derslerin notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki deneyimlerinden sağladıkları birikimlerle yazılmıştır. Böylece, işlenen konular okuyucuya daha kolay ve anlaşılır bir dille anlatılmıştır. Her ne kadar öğrencilere yönelik olarak hazırlanmış olsa da, anlatım dilinin sade ve anlaşılır olması nedeni ile kitap konu ile ilgilenenlere ve kendisini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir.
Kaynakça vardır.
2
Keywords: Soil Mechanics; Toprak mekaniği; Toprak mekaniği -- Laboratuvar kitapları; Toprak mekaniği -- Problemler, alıştırmalar, vb