3ds max II - Özsağlam, Mehmet Yasin; Bayraktar, Caner (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2013)
3ds Max kitabının yayınlanmasından sonra, gerek yayınevine, gerekse kitabın yazarlarına gelen e-postalar ve öğrencilerinden gelen istek ile, 3ds Max konusunda ileri seviye konuların yer aldığı, böylece 3ds maxin her yönü ile anlatıldığı bir seri yazılmasının uygun olacağı düşünülmüştür. 3 kitaptan oluşacak serinin, 2. Kitabı olan bu kitapta MassFX, FumeFX ve Kaplamalara girişle birlikte özel efektler ve tasarımlar yapmanın püf noktalarını ve ayrıntılarını bulabileceksiniz. Kitabın temel özelliği, 3ds Max konusunda temel seviyede bilgisi olan kişilere, 3ds maxin ileri seviye konularını basit ve sade bir dille anlatmakta ve kitabın ekinde verilen DVD ile de kitapta anlatılan konulara destek olacak şekilde 22 farklı video, 8 örnek animasyon, 17 örnek Max dosyası ve Tasarımlarda Kullanılan Hazır Maxscript kodlarına yer verilerek, okuyucunun anlatılan konuları daha da iyi öğrenmesi hedeflenmiştir. Kitabın, temel konularını oluşturan; MassFX ile animasyon dünyasına yeni giriş yapan simülasyon özelliklerini öğrenebilir, reaktör özelliğinin ileriki ve yeni aşaması olan MassFX ile gerçekçi animasyonlar yapmanın tadına varabilir ve tasarımlarınıza gerçekçilik katmanın kolaylığını görebilir, FumeFX ile ateş yapmanın ve patlama efektlerinin hiçte zor olmadığını görebilir ve filmlerdeki efektlerin nasıl yapıldığını görerek kendi efektlerinizi hazırlayabilir, V-Ray ile de kaplamaların temel giriş seviyelerini görerek geçekçi ortamları hazırlayabilir ve de fotoğraftan ayırması imkansız olan tasarımlar oluşturabilirsiniz.
Dizin vardır.
2
Keywords: Bilgisayar programlama dilleri; Computer programming languages