Uygulamalı veri madenciliği : Sektörel analizler - Şimşek Gürsoy, Umman Tuğba (Pegem Akademi, 2012)
Veri madenciliği tekniği büyük veri yığınları arasından anlamlı, önceden bilinmeyen ve tahmin edilemeyen yapıların keşfedilmesi için son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve popülerolan bir konudur. Okuyucular, Veri Madenciliği teknikleri ile ilgili teorik bilgiye ulaşabilecekleri yerli ve yabancı pek çok kaynağa erişebilirler. Bu kitabımda, diğer kitaplardan farklı olarak veri madenciliği tekniklerinin perakendecilik, eğitim, medya, bankacılık, müşteri ilişkileri yönetimi, internet ve tıp gibi çeşitli sektörlere ait uygulama örneklerine yer verilmiştir. Böylece konunun somutlaşması ve daha kolay anlaşılabilir olması hedeflenmiştir.