Telekomünikasyon sistemleri : sistem uzmanı el kitabı - Tutkun, Hakan Koray (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2013)
Mesleği gereği, birçok sistem üzerinde çalışmış olan yazar, bu kurulumlar esnasında edindiği bilgi ve tecrübeleri bu kitaba aktarmıştır. Kitap, telekomünikasyon konusunda temel bilgilerini gözden geçirmek isteyen fakat yabancı dil bilgisi yeterli olmayan sistem uzmanlarına yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Kitap, analog ses haberleşmesinden günümüz sayısal veri haberleşmesine kadar kullanılan teknolojiler hakkında temel bilgileri içerir. Bunun yanında telekomünikasyon uzmanları için önemli konulandan olan X.25, ISDN ve Kiralık Hatlar, xDSL, Frame Relay Teknolojileri, ATM ve Metro Eternet Teknolojileri, UMTH A, B, C Tip Lisans Kullanımları, SLA ve Dikkat Edilmesi Gerekenler, PDH ve SDH Çalışma Yapıları, PON ve FTTx Yapısı, Yönlendirme Protokolleri ve İşleyişleri, Anahtarlama Protokolleri ve Çalışma Yapısı gibi konulara da yer verilerek, bu konularda bilgi arayanların konulara tek bir kaynakla ulaşmaları amaçlanmıştır.
Dizin vardır
2
Keywords: Telecommunication systems; Telekominikasyon sistemleri