Yeni başlayanlar için Delphi - Dikici, Mustafa (Bilgisayar kitapları dizisi ;, 2012)
Standart Pascal Programlama Dili'nin devamı olan Delphi, öğrenilmesi kolay olduğu için tercih edilmekte ve dünyada en yaygın kullanıma sahip diller arasında yer almaktadır. Bu kitap: Bilgisayar Mühendisliği dahil, her tür eğitim kurumun da Delphi'ye yeni başlayan öğrenciler düşünülerek hazırlanmıştır. Daha önce bir başka programlama dilinde program yazanlar bu kitap sayesinde Delphi'yi kullanmayı çok kısa zamanda öğrenebilirler. Kitapta konular en basitten başlayarak anlatılmış ve her konu kısa örnek programlarla desteklenmiştir. Kitapta önce konsol modunda daha sonra ise Windows'ta program yazma şekline ağırlık verilmiştir. Kitabın son bölümleri fonksiyonların grafiklerini çizen programların yazılmasına ayrılmıştır.