Mikrodalga mühendisliği - Pozar, David M. (Palme Yayıncılık, 2014)
Bu klasik ders kitabının 4. baskısı, RF ve mikrodalga mühendisliği kavramlarını, temel elektrik mühendisliği ilkelerinden başlayarak, mikrodalga devreler ve uygulamada öneme sahip cihazlarla birlikte, detaylı olarak kapsar. Kapsam, mikrodalga devre analizi, empedans uyumlama, yönlü bağlaçlar ve karmalar, mikrodalga filtreler, ferrit cihazlar, gürültü, doğrusal olmayan etkiler, mikrodalga osilatör ve yükselteç tasarımı ve karıştırıcılar konularını içerir. Mikrodalga ve RF sistemler hakkındaki konular arasında, kablosuz haberleşme, radar, radyometri ve yayınımın zararları da bulunmaktadır. Çok sayıda örnek ve bölüm sonu problemi ile okuyucunun konuyu kavrayışını sınaması amaçlanmıştır. Dördüncü baskı, sistemler, gürültü, aktif cihazlar ve devreler, güç dalgaları, geçici tepkiler, RF CMOS devreler ve daha birçok konuda yeni ve güncellenmiş materyal içermektedir.