Java ile programlama : Java'nın temelleri-sınıflar ve nesneler-java API - Karaçay, Timur (Seçkin Yayıncılık. Teknik ; 89, 2016)
Bu çalışmada 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun kabul ettiği mal rejimleri ile bunlara bağlı olarak ölen eşin terekesinin ve sağ kalan eşin bu terekede oluşacak yasal miras payının hesaplanması ele alınmıştır. Bu basıda aile konutu kurumuna da yer verilmiştir. Aile konutunun tanımı, özellikleri, aile konutu olmaya bağlı sonuçlar irdelenmiştir. Özellikle eşin aile konutuna ilişkin tasarruflarına (temlik, rehin, kira sözleşmesinin feshi gibi) değinilmiştir. Mal rejimleri bakımından genel hükümler niteliğindeki kurallara, bu çerçevede mal rejimi sözleşmesinin yapısı, şekli ve taraflar bakımından ehliyet durumu, istisnai nitelikte yürürlüğe giren olağanüstü mal rejimi (mal ayrılığı rejimi), eşlerden alacaklı olan üçüncü şahısların durumu, evlilik devam ederken mal rejimine rağmen eşlerin malları yönetmesi, envanter tutumu ve eşlerin birbirlerine karşı borçları ele alınmıştır. Yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi çerçevesinde, eşlerin mal grupları, yani edinilmiş malları ile kişisel malları ve paylı mülkiyete tabi olan malları ele alınmıştır. Özellikle edinilmiş mal kavramının tanımı ve mahiyeti, yasada verilen örnekler, kişisel mal kavramı ve yasadaki sınırlı sayıdaki örnekler üzerinde durulmuştur. Ölüm durumunda (boşanmada da büyük ölçüde geçerli olduğu üzere) ölen eşin artık değeri, artık değerin hesaplanması, üçüncü şahıslara mal aktarımı, katılma alacağının tespiti, bu alacaktan feragat, zamanaşımı, ifası, ifasının ertelenmesi, aile konutuna ilişkin sağ kalan eş lehine tanınan yasal haklar miras hukuku yönüyle birlikte çalışmada yer bulan önemli bazı başlıklar olarak ifade edilebilir.