Fizik ve mühendislikte matematik yöntemler - Karaoğlu, Bekir (Fen bilimleri dizisi ;, 2012)
Fizik ve mühendislikte en ileri matematik yöntemlerin kullanılması son yıllarda daha da önem kazanmış bir gelenektir. Mekanik, elektromagnetik teori, kuantum mekaniği, ısı teorisi, ... konularında gerekli olan matematik bilgisi, çok değişik kavramlar ve yöntemler içerir. Bessel fonksiyonları, Legendre polinomları, Stokes teoremi, Fourier ve Laplace dönüşümleri, kompleks integral teknikleri, kısmi diferansiyel denklemler, lineer vektör uzayları, tansörler, .. Bu matematiği açık ve uygulamalı bir dille öğrenmek istiyorsanız bu ders kitabına bir göz atın. Sonra yanınızdan ayıramayacaksınız.