Akışkanlar mekaniği - Hibbeler, R. C. (Palme yayıncılık, 2016)
Bilinen konuların geçerliliği, kitap boyunca verilen birçok fotoğrafla açıklanan gerçekçi uygulamalarla ortaya konulmuşturBölüm 1: Temel Kavramlar Bölüm 2: Akışkan Statiği Bölüm 3: Akışkan Hareketinin Kinematiği Bölüm 4: Kütlenin Korunumu Bölüm 5: Hareket Eden Akışkanların İş ve Enerjisi Bölüm 6: Akışkan Momentumu Bölüm 7: Diferansiyel Akışkan Akışı Bölüm 8: Boyut Analizi ve Benzeşim Bölüm 9: Kapalı Yüzeylerden Viskoz Akış Bölüm 10: Boru Akışı İçin Analiz ve Tasarım Bölüm 11: Dış Yüzeyler üzerinden Viskoz Akış Bölüm 12: Açık-Kanal Akışı Bölüm 13: Sıkıştırılabilen Akış Bölüm 14: Turbo Makinalar