MATLAB uygulamalı olasılık teorisi ve rastgele değişkenler : Kavram - fonksiyon - uygulama : 150'si çözümlü, 400 örnek problem - Gül, Engin (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2016)
Kitap Mühendislik ve Fen Fakültelerinde okutulmakta olan "Olasılık Teorisine Giriş", "Olasılık Teorisi ve Rastgele Değişkenler", "Rastgele Değişkenler ve Vektörler" gibi ders içeriklerine uygun olarak, sade bir dille ve bol örnekli olarak hazırlanmıştır. Eser, içerdiği konular ile doğrudan lisans seviye-sinde ders kitabı olabileceği gibi, lisansüstü programlarda da yardımcı kaynak olarak kullanılabilir. Kitapta anlatılan konular 20'si Kod Örnekli Uygulamalı 80 Matlab Projesi ile desteklenmiş, ayrıca 150'si Çözümlü, 400 Örnek Problem ile de anlatılan konuların daha kolay anlaşılması ve öğrenilmesi amaçlanmıştır. Olasılık Teorisi ve Rastgele değişkenler konusu, sadece akademik olarak değil, hayatın içinde de kullanılabilir olduğundan kitap, bu konuda bir şeyler öğrenmek isteyenler ile kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir. Kitabı ders kitabı olarak kullanacak öğretim üyeleri yazar tarafından hazırlanmış sunumları yayin@seckin.com.tr adresinden isteyebilirler.
Kaynakça ve dizin vardır.
2
Keywords: MATLAB; Olasılık; Possibility; Rastgele değişkenler