Sayılar teorisi : Matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümleri, eğitim fakülteleri ve fen liseleri öğrencileri için - Nasibov, Ferhad Hüseyinoğlu 1936-; Hacısalihoğlu, H. Hilmi; Kılıçoğlu, Şeyda (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2010)
Sunulan Sayılar Teorisi kitabında aritmetiğin temel Teorisi, çeşitli özel fonksiyonlar, asal sayılar, mukayeseler, sayıların analitik Teorisi indeksler ve ilkel kökler cebirsel ve transandant, irrasyonel, transfinit, sayılar v.d. konular ele alınmıştır. İncelenmiş her teorik ilkenin beraberinde o teoriyi daha iyi anlamak, pekiştirmek amacıyla bir çok problemlerin çözümleri'de verilirken, okurlarımızın serbest çalışması için çözülmesi gereken problemlere'de kitapta yer verilmiştir. Bu kitap, YÖK'ün onaylamış olduğu programa uygun olarak tasarlanırken, Fen Liseleri, Üniversitelerde Matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümleri, Eğitim Fakültesi öğrencileri için bir ders kitabı niteliğindedir.
2
Keywords: MATEMATİK; MATEMATİK-SAYILAR; maths