Herkes için android programlama : adobe flash pro - AS 3.0 - AIR SDK - Gelişken, Uğur, 1983- (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2015)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda güncellenmiş ikinici baskısını yapan kitapta, gelen yoğun istek üzerine "Native Extensions" kullanımına yer verilmiştir. Örnek olarak mobil uygulamalardan para kazanmanızı sağlamak amacıyla AdMob Reklam Servisi için Native Extension kullanım örneğine yer verilmiştir. Google Play'de milyonların indirdiği oyunların yarısından fazlası, Facebook'ta bağımlılık yapan sosyal oyunlar... Bunların hepsinin Adobe Flash, ActionScript 3.0, AIR SDK & Compiler ve entegre teknolojiler ile yapıldığını biliyor muydunuz? Ayrıca bu araçların sadece oyun programlamada değil, mobil uygulama programlarken de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Birçok mobil yazılım geliştirici; Google Play ve Facebook'ta Adobe Flash programı sayesinde yüksek miktarda paralar kazanmış ve hala kazanmaya devam etmektedir. Siz de bunun nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, bu kitap size başından sonuna kadar yol gösterecektir. Kitap, 2013 yılından beri Adobe MVP ünvanı olan, şu anda IT Danışmanlığı yapan ve "Mobil Programlama, Oyun Programlama, Oyunlaştırma, E-learning vb." konularda eğitimler veren yazarın; yıllardır eğitimleri esnasında kendisine gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Anlatılan konuların daha iyi anlaşılabilmesi adına, kitabın yanında verilen DVD'de yer alan destekleyici eğitim videolarına, örneklere ait kaynak kodlara ve ihtiyaç duyacağınız programlara ulaşabilirsiniz.
2
Keywords: Android (Bilgisayar işletim sistemi); Android (Computer operating system)