Algılayıcılar ve dönüştürücüler - Gürdal, Osman (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2015)
Bu kitap çok sayıda modern algılayıcı, dönüştürücü ve dedektörü kapsamaktadır. Kitabın amacı algılayıcıların çalışmasının temeli olan temel fiziksel prensiplerin incelenmesi ve okuyucuyu alternatif tasarımların seçimine ve önemsiz problemlere önemli çözümler uygulamasını sağlamaya çalışmaktır. Algılayıcının doğru bir karar vermesi için algılayıcının çalışma prensibinin iyi anlaşılması gerekir. Bu kitap algılayıcı ve dedektörlerin geniş bir alanını içine alırken vurgu daha az bilinenler, teknolojisi gittikçe artan ve kullanımı önceden ulaşılamayan ölçüm değişkenlerine izin verenler üzerinedir. Fiziksel prensiplerin teorisi, tasarım ve algılayıcıların bilimsel, endüstriyel ve tüketici için çeşitli pratik uygulamalarının verilmesi özellikle tercih edilmiştir. Bu kitap 22 bölüm ve eklerden oluşmakta olup gerçekte üç temel kısma bölünmüştür. Birinci kısımda pratik tasarım için algılayıcıların temelini biçimlendiren etkiler ve algılayıcıların prensipleri ve karakteristiklerinin genel bir çerçevesi çizilmiştir. İkinci kısımda algılayıcılar ve çevresel işleme aygıtları arasında kullanışlı elektronik arabirimleri tanımlanmaktadır. Üçüncü kısım ölçülecek uyarıcının tipleri ile organize edilmiştir. Bu bölümlerde çok sayıda algılayıcılar ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Kitap her ne kadar lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine yönelik olarak yazıldıysa da, konuyla ilgilenen mühendislere de hitap etmektedir.
Dizin vardır.
Kaynakça: 551. s.
2
Keywords: Electricity; Elektrik