Elementer diferansiyel denklemler ve sınır değer problemleri - Boyce, William E. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2016)
Bu kitap temel olarak birinci veya ikinci sınıfta diferansiyel denklemler konusunda ders alan matematik, fen veya mühendislik lisans öğrencilerine yönelik yazılmıştır. Bu kitabı okuyabilmek için gerekli olan temel altyapı, iki ya da üç dönemlik derslerle hakimiyet kazanılan kalkulüs bilgisidir. Matrisler konusundaki temel bilgiler de diferansiyel denklem sistemleri konusundaki kısımlarda faydalı olacaktır.
Cevap anahtarı ve dizin var.
2
Keywords: Boundary value problems; Diferansiyel denklemler; Differential equations; Sınır değer problemleri