Elektrik makinaları - 1 - Bal, Güngör (Ankara : Seçkin, 2016)
Prof. Dr. Güngör BAL tarafından; gözden geçirilmiş 5. baskısı yapılan kitap; üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde lisans seviyesinde okutulmakta olan "Elektrik Makinaları - 1" isimli derse uygun olarak Doğru Akım Makinaları ve Sürücüleri - Transformatorlar konularını içerecek şekilde hazırlanmıştır. Kitap, yazarın uzun yıllar bizzat anlattığı "Doğru Akım Makinaları ve Sürücüleri" ve "Transformatorlar" derslerinin notlarından, daha önce ayrı ayrı yayınlanan kitapların baskılarından sonra akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen önerilerden ve yılların kazandırdığı mesleki tecrübelerden oluşmaktadır. Sade bir dille anlatımına özen gösterilen teorik konular; ayrıca makinaların karakteristiklerinin yorumlanması, çözümlü örnekler ve sonuçların yorumlanması ile desteklenerek daha iyi anlaşılır duruma getirilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla kitaba bu baskıda Matlab uygulamaları ilave edilmiştir.
Dizin.
Kaynakça: sayfa 395-397.
2
Keywords: \ -- Doğru akım makinaları ve sürücüleri; Elektrik makineleri; Transformatorlar; Transformatörler