Oyun teorisi : çatışma ve anlaşmanın matematiksel modelleri - Guseinov, Khalik G. (Seçkin Yayıncılık. ; . Fen bilimleri, 2014)
Gözden geçirilmiş 3. baskısını yapan bu kitap, XX. yüzyıl matematiğinin egzotik dallarından biri olan ve mekanik, fizik, biyoloji, ekonomi, sosyoloji vs. gibi birçok bilim dalında geniş uygulama alanı bulmuş olan oyun teorisi üzerine yazılmıştır. Kitap, oyun teorisine giriş niteliğindedir. Kitapta bu teorinin temel kavram ve yapıları olan iki kişilik oyunlarda çözümün ve denge stratejilerinin varlığı, bunların analitik ve nümerik yöntemlerle bulunması, iş birlikli oyunlarda anlaşma prosedürü ve anlaşma stratejileri gibi klasik konular anlatılmaktadır. Kitabın son bölümünde ise iki kişilik antagonistik pozisyonlu diferansiyel oyunlar teorisinin bazı önemli sonuçları verilmiştir. Kitap, oyun teorisinin temel yapılarını öğrenmek isteyen herkese hitap etmektedir.