Uygulamalı linear cebir = Elementary linear algebra with applications - Kolman, Bernard, 1932-; Akın, Ömer.; Hill, David R. (David Ross), 1943- (Ankara: Palme Yayıncılık, 2010)
Bu kitap, üniversitenin ikinci sınıf seviyesindeki öğrencilerine lineer Cebirin temel düşüncelerine ve hesaplama tekniklerine bir giriş sunar. Aynı zamanda çok geniş bir anlamda dikkatlice seçilmiş uygulamaları içerir. Bu uygulamalar GoogleTM ve Yer Belirleyici Sistem (Global Positoning System) (GPS) gibi çağdaş konulardır. Kitap, öğrencilere soyut konularla çalışmayı da tanıtır. Konunun bilgisayar aracılığıyla hesaplanabilirliği ve geometriksel olarak kabul edilebilirliğiyle birlikte soyut fikirler dengeli olarak lineer cebirin temel konularıyla verilmiştir.
Includes index.
2
Keywords: Algebras, Linear; Cebirler, Doğrusal