Yazılımcılar için SQL Server 2012 ve veritabanı programlama : video destekli eğitim seti - Gözüdeli, Yaşar (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2012)
Yazılımcılar için SQL Server 2012 ve Veritabanı Programlama (7. Baskı) kitabı, özellikle yazılımcılar için veritabanı tasarımı, verilerin sorgulanması, veritabanı öğelerinin kodlanması ve veritabanı yönetimi gibi konuları detaylı ve sade bir dille anlatmaktadır. SQL Server 2012 ile yeni gelen özellikler, kitap içerisinde özellikle vurgulanmıştır. Ancak kitap, baştan sona bir SQL Server 2012 eğitim programı olarak tasarlanmıştır. Kitap içerisindeki konuların akışı, yeni başlamış yazılımcıların özellikle veritabanı alanında sağlam temelli bir birikime sahip olabilecekleri sadelikte hazırlanmıştır. Konu anlatımları basit ve genelden başlayarak, özel ve ayrıntılı örneklerle devam ettirilmiş, böylece konunun bütünü içerisinde ayrıntıların anlaşılmasını kolaylaştırmak hedeflenmiştir. Kitaptaki örneklerin uygulanarak ilerlenmesi halinde, karmaşık cümleleri yazmak; stored procedure, Fonksiyon, trigger, transaction blokları gibi programatik öğeleri kodlamak, daha performanslı sorgular oluşturmak okuyucu için çocuk oyuncağı halini alacaktır. Kitapta, SQL Server'in sadece yazılı olarak anlatılmasının yanı sıra; bütüncül öğrenme ve görsel öğrenme tarzları için konu akışı yeniden gözden geçirilmiştir. Özellikle küçük-orta ölçekli projelerde çoğu zaman, veritabanı yönetimi de yazılımcının görevlerinden kabul edildiğinden; Kullanıcı ve session yönetimi, yedek alma ve yedekten dönme, basit veri aktarımları gibi ihtiyaç duyulan konular da gerekli yerlerde kısaca anlatılmıştır.
Dizin vardır
Bibliyografik bilgi içerir
2
Keywords: Bilgisayar programlama dilleri -- SQL Server -- Kılavuz; SQL Server (Bilgisayar programlama dili); Veri tabanı tasarımı; Database design