Devre analizi II - Efe, Mehmet Önder (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2014)
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 2. baskısı yapılan kitabın ilk baskısı, kitabın ilk cildi olan Devre Analizi - 1 ile birlikte Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) Kayda Değer Eser (Mansiyon) Ödülüne layık görülmüştür. Kitap, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin İletişim, Elektronik, Kontrol, Otomasyon, Sinyal İşleme ve Enerji dallarının herhangi birinde uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Eserde RLC devrelerinin matris cebri ile analizi, sinüzoidal sürekli hal analizi, üç fazlı devreler, Laplace dönüşümü ve Laplace dönüşümüyle devre analizi ele alınmakta, frekans alanında devre analizi, iki kapılı devreler ve blok diyagramlar konuları örneklerle incelenmektedir. Özellikle transfer fonksiyonları ile gösterilen devre ve sistemlerin sinüzoidal sürekli hal, kararlılık ve frekans alanı niteliklerini ayrıntılarıyla ele alan bu eser, transfer fonksiyonları ve durum uzayı gösterimi arasındaki ilişkileri de kavramsal bütünlüğe uygun bir biçimde irdelemektedir. Üniversitelerdeki "Devre Analizi II" dersine uygun olarak hazırlanan ve pek çoğu sınav sorusu olmuş 97'si çözümlü, toplam 162 örnek içeren bu eser öğrencilerin ve öğretim elemanlarının beklentilerini karşılayacak derinlikte hazırlanmış olup sade bir dille kaleme alınmıştır.
Kaynakça eserin sonundadır
2
Keywords: Elektrik devre analizi; Electrical circuit analysis