Devre analizi 1 : Kirchhoff yasaları, işlemsel kuvvetlendiriciler, RL/RC devrelerinin analizi - Efe, Mehmet Önder (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2016)
Gözden geçirilmiş 3. baskısı yapılan kitabın ilk baskısı, kitabın devamı olan Devre Analizi - 2 ile birlikte Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kayda Değer Eser (Mansiyon) Ödülüne layık görülmüştür. Elektrik devrelerinin analizinde kullanılan temel yaklaşımları anlatan bu kitap pek çok mühendislik disiplininde uygulama alanı olan devre türlerini ve bunların çözümlerini incelemektedir. Esas olarak elektrik devrelerinde doğru akım koşullarının incelendiği bu eserde işlemsel kuvvetlendiriciler konusu çeşitli uygulama örnekleriyle ele alınmakta, RL, RC ve RLC devrelerinin analizi, durum denkleminin çözümü, kararlılık meselesi de ayrıntılı biçimde tartışılmaktadır. Üniversitelerdeki "Devre Analizi I" dersine uygun olarak hazırlanan ve pek çoğu sınav sorusu olmuş 85'i çözümlü, toplam 128 örnek içeren bu eser öğrencilerin ve öğretim elemanlarının beklentilerini karşılayacak derinlikte hazırlanmış olup sade bir dille kaleme alınmıştır.
Dizin vardır.
Kaynakça: 275. s.
2
Keywords: Elektrik devre analizi; Electrical circuit analysis