Mühendislikte diferansiyel denklemler : sabit ve katsayılı diferansiyel denklemler - Recebli, Ziyaddin (Seçkin Yayıncılık. Teknik, 2015)
Kitabın, 3. baskısından sonra gerek akademisyenlerden gelen gerekse öğrencilerden gelen öneri ve istekler dikkate alınmış, yeni bölümlerin de eklenmesi ile eser genişletilmiş 4. baskısını yapmıştır. Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için hazırlanan bu kitapta diferansiyel denklem nedir ve onun çözümüne neden ihtiyaç duyulmaktadır sorusuna cevap aranmıştır. Bunun için farklı alanlarla ilgili fiziksel olayların matematiksel modelleme sonucunda nasıl diferansiyel denklemlere dönüşebildikleri örnekler ile gösterilmiştir. Kitapta, diferansiyel denklem ve diferansiyel denklem sistemlerinin genel tanımları verilmiş, farklı çözüm yöntemleri izah edilmiş, bunlara ek olarak konuların daha iyi anlaşılması için 187'si çözümlü, yaklaşık 1230 örnek soruya da yer verilmiştir.