Teknik resim : fakülte ve meslek yüksekokullarına uygun ders kitabı - Timur, Mustafa (Seçkin Yayıncılık, 2015)
Kitap, uzun yıllar üniversitelerde "Teknik Resim" ve "Meslek Resmi" derslerini anlatan yazarların notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden oluşmaktadır. Teknik resim ve uygulama çalışmalarının yer aldığı bu kitapta, konuların daha kolay anlaşılabilmesi ve öğretilmesi amaçlanmış olup ISO ve TSE standartlarına uygun konu anlatımı yapılmıştır. Konular 237 şekil ve 17 tablo ile desteklenerek anlatılmıştır. Kitapta temel teknik resim becerilerinin teorik olarak anlatılmasının yanı sıra çok sayıda uygulama çalışmalarının da olması konuların pekiştirilmesinde önemli bir etken oluşturmaktadır. Kitabın bir başka önemli özelliği ise, çek-kopar olarak kitabın en sonunda yer alan uygulama yapraklarındaki çalışmaların günümüz imalat sanayinde kullanılan örneklerden oluşmasıdır. Bu örnekler okuyucunun bu alanda yapacağı çalışmaları kolaylaştıracaktır. Kitap makine, mekatronik, malzeme, imalat bölüm öğrencileri ile bu alanlarda çalışan kişilere hitap etmektedir.