Her yönüyle C işaretçileri el kitabı - Soyer, Burak Selçuk (Bilgisayar kitapları dizisi, 2011)
C dilinde bilinen en önemli kurgu işaretçilerdir. Dilin bu özelliğini iyi derecede kullanmayı bilmek her C programcısının hedefidir. İşaretçileri kullanmadan büyük ve ciddi sistemler ortaya koymak hemen hemen imkânsız gibidir; derleyiciler, işletim sistemleri, çevirici diller, kelime düzenleyiciler, programlama dilleri, makro dilleri gibi sistem programlarında işaretçi kullanımı kaçınılmazdır. Bu sebeple C programlama diline yeni başlayan veya bu dilde bilgisini ilerleten herkes bu kurgunun önemini bilir ve bu kurguyu en iyi şekilde öğrenmek ister. Piyasadaki yerli yabancı C kitapları bu kurguya genelde bir veya iki bölümlük bir yer tahsis etmektedirler. Ancak elinizdeki bu el kitabının tamamı işaretçileri anlatmaktadır. C dilinin işaretçileri, başka dillerde yer alan işaretçilerden daha esnektir. Ama bu esnekliği programcı kendi avantajına çevirmediği sürece, dilin bu güçlü yönünü kullanmaktan uzak kalacaktır. Kitap, bu konuyu öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyenlere yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır.