PHP Framework : phalcon 3.1, fuelPHP1.8, laravel 5.3, symfony 3.1, yii 2 - Çelik, Rıza (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2017)
Kitapta dünyada en çok kullanılan ve tercih edilen (Phalcon 3.1, Yii2, FuelPHP 1.8, Symfony3.1, Laravel 5.3) adlı 5 PHP Framework uygulaması anlatılmaktadır. Günümüzde Framework kullanımı oldukça yaygındır. Bunun başlıca sebeplerinden birisi uygulamaların standart kodlama ile yapılmasını sağlamaktır. Ayrıca firmalar projelerde çalışan yazılımcıların ayrılmaları durumunda boşluğu kolayca başka bir yazılımcı ile doldurmak için Framework kullanımını uygun görmektedir. Uygulama geliştiriciler de bu nedenle özellikle iş bulmada ve çeşitli projelerde görev almada Framework öğrenmek durumundalar. İş ilanlarının büyük çoğunluğunda bir veya birden fazla Framework bilme şartı aranmaktadır. Kitabın esas amacı, bir veya birden fazla Framework uygulamasını öğrenmek isteyen yazılımcılara iyi bir alternatif sunarken, bir arada anlatılan Framework'lerden istediğini öğrenme imkanı sağlamaktır.
2
Keywords: phalcon 3.1, fuelPHP1.8, laravel 5.3, symfony 3.1, yii 2; PHP (Bilgisayar program dili); PHP (Computer program language); Windows (Bilgisayar programı) -- Standartlar; Windows (Computer programs) -- Standards