Yapı dinamiği : teori ve deprem mühendisliği uygulamaları - Chopra, Anil K.; Luş, Hilmi (Ankara: Palme Yayıncılık, 2015)
Kitapta, titreşimler ve yapı dinamiği hakkında bilgi verilmekte, bu konuların deprem kaynaklı yer sarsıntıları nedeniyle oluşan yapı hareketlerine uygulamaları gösterilmektedir. Konular oldukça açık biçimde ve çok sayıda çözümlü örnekle sunulmuştur; öyle ki, böyle bir ders bulunmayan bir üniversitede okuyan bir öğrenci bile kitap üzerinde kendi başına çalışabilir. Halen uygulamada mühendis olarak çalışan okuyucular, konuyu bu kitaptan öğrenirken zorluk çekmeyeceklerdir. Sunulan içeriğin önemli bir özelliği, yapı dinamiği teorisinin, çok katlı binaların deprem davranışı ve tasarımına uygulanmasıdır. Bu kitapta verilen bilgiler, depreme dayanıklı tasarım üzerinde çalışan ve bu konuda kendilerini geliştirmek isteyen mühendisler için özellikle değerli olacaktır.Akdeniz'in en güzel yerlerini gezecek, en özel lezzetlerini öğrenecek, yemek pişirmeyi yeniden keşfedeceksiniz.
Kitabın özgün adı: Dynamics of structures, Theory and applications.
Kaynakça ve dizin var.
2
Keywords: Deprem mühendisliği; Earthquake engineering; Structural dynamics; Yapı dinamiği