Reel analiz\ - Balcı, Mustafa (Ankara: Palme Yayınları, 2016)
Bu kitap üniversitelerin matematik bölümlerinde okutulan REEL ANALİZ dersi için hazırlanan ders notlarımın toplamıdır. Bu kitap, lisans öğrencileri için hazırlanmış olduğundan, "Reel Analizde" bulunması gereken bazı konulara yer verilmemiştir. Bu kitabın genel amacı Lebesgue integrali ile ilgili temel kavramları vermek bu integralin özelliklerini aktarmaktır. Bu yapılırken Lebesgue integrali ile Riemann integralinin karşılaştırılmasına da yer verilmiştir Kitaptaki konular, lisans öğrencilerinin anlayabileceği bir dilde ve sadelikte verilmeye çalışılmıştır.
2
Keywords: Matematik; Maths; Mühendislik bilimleri