Java ile programlamaya giriş\ - Yıldız, Olcay Taner (Ankara: Seçkin Yayınları, 2018)
Kitap, programlamaya giriş dersi için kaynak kitap olarak tasarlanmıştır. Programlamaya giriş dersi, Bilgisayar Mühendisliği eğitimi veren bir çok üniversitede standart birinci sınıf dersi olarak okutulmaktadır. Kitap 14 haftalık bir dönemde işlenecek şekilde planlanmıştır.Her bölümde konuya kısa bir girişin ardından, programlama dilinde bu kavramın gerekliliği ve nasıl kullanıldığı tanıtılmaktadır. 8 bölümde yer alan 70 program parçası ile konu pekiştirilmektedir. Öğrencilerin derslerde karşılaştığı önemli bir güçlük de kitaplarda çözümlü alıştırmaların çoğu zaman bulunmamasıdır. Bu güçlüğü ortadan kaldırmak için kitapta 25'i bölüm sonunda detaylı çözülmüş olmak üzere 160'nin üzerinde alıştırma yer almaktadır. Çözümlü alıştırmalarda o konuya ait bir sorunun adım adım nasıl çözüleceği anlatılmaktadır.
2
Keywords: Bilgisayar; Computer; Java