Sayısal çözümleme\ - Kotil, Temel; Borat, Oğuz; Yazıcıoğlu, Osman (Ankara: Seçkin Yayınları, 2018)
Kullanılan yazılımların arka planında sayısal çözümleme yöntemleri kullanılmaktadır. Örnek olarak Matlab'de denklem takımları kolayca bir iki adımda çözülüyor, fakat arka planda Gauss Seidel veya Eliminasyon yöntemi çalışmaktadır. Excel'de verilen noktalara kolayca eğri uydurulup denklemi hemen görülüyor, ancak arka planda en küçük kareler yöntemi çalışmaktadır. Keza simülasyon için kullanılan Simulink gibi yazılımlarda arka planda diferansiyel denklem çözümüne ait çeşitli seçenekler kullanılmaktadır. Mühendisler yazılımları kullanmalı fakat arka planı da bilmelidir. Kitapta, arka planda çalışan uygulamaların nasıl oldu hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
2
Keywords: Bilgisayar; Computer; Excel