Olasılığa giriş\ - Sağlam, Vedat (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda kısa sürede tükenen kitap, gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. baskısını yapmıştır. Kitap üniversitelerin başta İstatistik ve Matematik Bölümleri olmak üzere Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği Bölümleri ile Ekonometri bölümlerine hitap edecek biçimde hazırlanmıştır. Kitabın içeriği Üniversitelerin bu bölümlerinde okutulan "Olasılık I-II", "Olasılığa Giriş I-II", "Olasılık Kuramı" ve "Matematiksel İstatistiğe Giriş" gibi dersler için uygundur. Çalışma hazırlanılırken, yerli ve yabancı birçok kitaptan ve ders notlarından yararlanılmıştır. Anlatılan konuların daha kolay ve rahat anlaşılması için sade ve anlaşılır bir dil kullanılarak güncel ve orijinal örnekler verilmiştir. Kitapta hem konu içinde hem de bölüm sonlarında olmak üzere toplam 570 çözümlü soruya yer verilmiştir. Kitabın hedef kitlesi lisans öğrencileri ile bu konuda kendini geliştirmek isteyen araştırmacılardır.