İstatistik - 2\ - Erilli, Necati Alp (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2018)
Yazarın daha önce yayınlanan "İstatistik - 1" kitabında yer alan temel istatistik bilgilerinin genel amacı; verilerden yola çıkarak, anakitle hakkında kullanışlı ve özet bilgiler elde etmektir. İlk kitabın devamında ise bu bilgiler yardımıyla, anakitle hakkında tahminler yapmayı veya parametreler hakkında hipotezlerin doğruluğunu amaçlayan istatistiksel testler veya çalışmaların nasıl yapılacağı konularına yer verilmiştir. Böylece anakitle hakkında örneklem seçebilir; bu örneklem bilgilerine dayanarak anakitle hakkında çıkarımlar veya tahminler yapmak mümkün olabilir. Bu Kitapta, 10 bölüm ve çözümlü 126 problem yer almaktadır. Hipotez testleri, varyans analizi, regresyon analizi gibi öğrencilerin nispeten zorlandıkları konularda detaylı çözümlenmiş örneklere yer verilerek, konuların daha rahat anlaşılması amaçlanmıştır. Ek olarak Parametrik Olmayan İstatistik konusu ve EKK Matris hesaplamaları gibi konular da eklenerek, kitabın içeriği zenginleştirilmiştir. Bu kitap ile İstatistik bilimi hakkında öğrenilmesi gereken temel bilgiler tamamlanmış, öğrencilerin ve araştırmacıların ilgisine sunulmuştur.
1
Keywords: İstatistik; Statistics