Havalandırma ve iklimlendirme esasları\ - Doğan, Hikmet (Ankara: Seçkin Yayncılık, 2018)
Kitap, özellikle; "Havalandırma ve İklimlendirme" konularında çalışan her kesimden insanların (usta, teknisyen, tekniker, mühendis, öğretmen ve akademisyen gibi) başvurabilecekleri konu ile ilgili temel kavramları ihtiva etmektedir. İşlediği konular itibariyle, Meslek Yüksekokulları'nın "Soğutma ve İklimlendirme" programlarında ve Mühendislik Fakülteleri'nin de ilgili bölümlerinde eğitim görenlerin yardımcı ders kitabı olarak kullanabilecekleri az sayıdaki eserlerden birisidir. Kitap, her ne kadar da teorik olarak kabul edilse de; işlenen konularla ilgili değişik problemler çözümlü olarak verildiğinden, işlenen bilgiler güçlendirilmiştir. Bunun yanında uygulamaya yönelik sistem ve cihazların güç ve kapasite hesapları ile ilgili genel bilgiler de, bu kitabın devamı niteliğindeki "Uygulamalı Havalandırma ve İklimlendirme Tekniği" adlı, yazarın diğer eserinde verilmiştir. Ayrıca; yazarının da önce Teknik Eğitim Fakültesi"nin "Tesisat Eğitimi Anabilim Dalı"n da ve daha sonra da "Teknoloji Fakültesi'nin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü"n de "havalandırma ve iklimlendirme" derslerini vermekte olması; kitabın her yeni baskısında teknolojik gelişmeleri takip ederek güncelleşir ve yeni bilgilerin de ilave edilmesi bakımından da önem arz etmektedir.
1
Keywords: Heating -- Cooling -- Installation; Isıtma -- Soğutma -- Tesisat