Pratik Java\ - Dikici, Mustafa (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Yazarın anlattığı JAVA dersinin konularını kapsayan ve gözden geçirilmiş 3. baskısın yapan bu kitap; Java'ya yeni başlayanları ve genel olarak öğrencileri hedef almaktadır. Anlatılan konular, sade bir dille ve kolay anlaşılır bir şekilde anlatılmıştır. Anlatılan her konu ve kavram yeterli sayıda örnek program yazılarak açıklanmış ve her programın çıktısı programın peşinden verilerek, anlatılan konunun daha iyi öğrenilmesi amaçlanmıştır. Kitapta yerine göre Geleneksel Programlama, Yapısal Programlama, Nesnelerle Programlama ve Jenerik Programlama yöntemlerinden biri veya bir kaçı birlikte veya tek başına kullanılmıştır. Kitap; gerek üniversitelerde Java dersini veren akademisyenlere ve bu dersi alan öğrencilere gerekse, programı kendi kendine öğrenmek isteyenlere yönelik olarak bol örnekli olarak hazırlanmıştır.