Polimer karışımları ve uygulamaları\ - Taşdemir, Münir (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2016)
Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Münir TAŞDEMİR tarafından kaleme alınan kitap, malzeme, makine ve kimya mühendisliği öğrencilerinin ve bu konuda faaliyet gösteren firma çalışanlarının temel polimer karışım bilgisini artırmak ve mühendislik uygulamalarında çalışmalara yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Kitapta, teorik bilgilerin yanı sıra dünyadaki seçkin üniversiteler ve araştırma merkezlerinde yapılmış olan deneysel polimer karışımları hakkında bilgiler yer verilmiş, bunların yanı sıra ticari olarak polimer karışımlarının üretimlerini yapan firmaların ürünlerinin bazı özelliklerinden de bahsedilmiştir. Eserde, polimer karışımlarının tanımı ve ticari gelişimi, karışım yapmanın nedenleri, karışım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, dünyada yapılan bazı bilimsel çalışmalar, karışım yaparken hangi makine ve ekipmanların kullanılması gerekliliği, bazı ticari polimer karışımları ve uygulama alanları gibi konulara yer verilmiştir.
1
Keywords: Metallurgy; Metalurji