Otomatik kontrol - Kurtoğlu, Asım (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2016)
Kitap, üniversitelerde ve yüksekokullarda, makina mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve yakın alanlarda okutulan otomatik kontrol derslerinde, özellikle giriş ders kitabı olarak, kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Matematik ifadeler sadece gerektiği kadar kullanılmış, bol sayıda, önemli kısmı çözümlü, örnekler verilmiş, çizimler konmuş, okuyanın elde edeceği bilgileri kolaylıkla kullanmasına olanak vermek için de, otomatik kontrol alanında kullanılan pek çok elemanın geçiş fonksiyonu kitaba yerleştirilmiştir. MATLAB programı otomatik kontrol sistemlerinin tasarlanmasında ve incelenmesinde sistem tasarlayıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu nedenle, kitaba MATLAB kullanımını da okuyana alıştıracak örnekler ve açıklamalar eklenmiştir. Kitap, ayrıca, bu alandaki sözcük ve kavramların daha kolay anlaşılması için yalın bir Türkçe ile kaleme alınmaya ve gerekli dipnotlarla tamamlanmaya çalışılmıştır.
1
Keywords: Electronic; Elektronik