Otomasyonun temelleri ve robot kontrolü - Gök, Kadir; Gün, Ayhan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2011)
Kitapta, anlatılan teorik bilgiler uygulamalarla desteklenmiş, uygulamada karşılaşılan problemler ele alınmış ve çözümleri hakkında bilgilere yer verilmiştir. Anlatılan konular, herkesin anlayabileceği şekilde sade bir dille ve örnek yazılım kodlarıyla anlatılmıştır. Kitaptaki konuları, sırası ile okuyup uygulayan okuyucu kitabı bitirdiğinde rahatlıkla bir otomasyon sistemini kuracak veya robot manipülatörünü kontrol edebilecek düzeye gelecektir. Kitap konuyla ilgilenen okuyuculara gerek görsel ve gerekse uygulama içeriği bakımından en üst düzeyde hitap etmekte, öğrencilere ve konuya ilgi duyan herkese faydalı olabilecek bir şekilde kaleme alınmıştır.
1
Keywords: Robotics; Robotik